Nålebehandling

/Nålebehandling
Nålebehandling2018-11-19T18:42:05+00:00

Nålebehandling

Akupunktur* betyr å stikke med tynne nåler gjennom hud i den hensikt å kurere, forebygge eller bevare helse. Acus er latinsk og således et vestlig ord. Acus betyr nål, og punktur betyr å stikke.

Sandviken Naprapatklinikk tilbyr ulike former av nålebehandling. Ut ifra pasientens sykdomstilstand vil vi kunne bedømme hvilken form av nålebehandling som vil gi best resultat på behandling.
Vår erfaring med nåler er at denne behandlingsteknikken komplimenterer leddbehandling og muskelbehandling enda ytterligere. Med nåler kan vi behandle dypere muskelvev som vi ellers ikke vil kunne stimulere med fingrene våre.

Medisinsk Akupunktur

Medisinsk akupunktur er akupunktur som er blitt integrert i vestlig medisinsk praksis. Dvs. at den skiller seg fra den gamle kinesiske akupunkturen som er en del av den tradisjonelle kinesiske medisinen (TCM). Medisinsk akupunktur er en effektiv behandling av muskulære triggerpunkter, samt kroniske smertetillstander i muskel- og bevegelsesapparatet.

Medisinsk akupunktur er en behandlingsteknikk der akupunkturnåler blir brukt på spente muskler for å løse opp triggerpunkter. Triggerpunkter er knuter i muskulaturen som kan oppstå blant annet ved overbelastning av muskelen. Disse triggerpunktene kan videre gi en forkortet muskel, endret muskelfunksjon og smerter. Ved hjelp av en tynn nål inaktiveres triggerpunktet og muskelen gjenopptar sin normale lengde og funksjon.

Via erfaring har vi gode resultater på tennisalbue, golfalbue og hodepine samt nakkesperre med bruk av medisinsk akupunktur.

Foto: Sandviken Naprapatklinikk

Dry Needling

Dry needling er også nålebehandling i spente muskler.
Målet med denne teknikken er det samme som medisinsk akupunktur: å løsne triggerpunkter.

Det som skiller dry needing fra medisinsk akupunktur er teknikken med bruken av nålene og behandlingsreaksjonen etter behandling. Mens man med medisinsk akupunktur går inn på triggerpunktet og irriterer dette én gang, så kan man med dry needling irritere muskelvevet flere ganger per triggerpunkt.
Dette skaper en annerledes behandlingsreaksjon ved dry needling, mer som en umiddelbar treningsverk/gangsperr. Ved medisinsk akupunktur vil man ikke merke samme spenning i muskelen etter behandlingen.

Via erfaring brukes ofte dry needling på idrettsutøvere og pasienter som trener i fritiden.

Elektroakupunktur

Elektroakupunktur er nålebehandling i spente muskler med tilførsel av strøm fra elektroakupunkturapparat. Strømstyrken måles i milliampere (mA) og man tilpasser strømstyrken etter skadeomfang og individuell smertegrense.

Man kan behandle med både høyfrekvent (80 Hz) og lavfrekent (2 Hz) stimulering, eller en kombinasjon av disse.
Høyfrekvent stimulering brukes ofte ved akutte smertetilstand og kan gi en rask smertelindrende effekt. Lavfrekvent stimulering gir langsommere effekt, og brukes oftere ved kroniske smertetillstander.

Elektroakupunktur er ikke særlig godt egnet til barn, mennesker med nåleskrekk eller nedsatt immunforsvar.  Det skal ikke anvendes på mennesker med pacemaker, gravide eller epileptikere.